K

kad

Če moški sanja, da se umiva v kadi, sanje simbolizirajo razkošnost, če sanja ženska, da se umiva v kadi, pa razuzdanost.

kalejdoskop

Če sanjate, da v rokah držite kalejdoskop ter gledate vanj se bodo v vašem življenju zgodile nenadne spremembe, ki pa ne bodo prav ugodne.

kamela

Sanjati kamelo, nakazuje na nepričakovano dostojanstvo in bogastvo. Kljub bogastvu boste dobrodelni in si boste srečo delili z drugimi. Za zaljubljene te sanje napovedujejo umirjenost in zvestobo.

kanarček

Sanjate kanarčke pomeni da boste neresni glede zaposlitve pa tudi pri prijateljstvih vam ne kaže dobro. Če je miren, se kaže harmonija na družinskem področju. Če sanjate, da imate lastnega kanarčka se boste zapletli v prepir s partnerjem. Če vam kanarček poje, boste imeli težave v zasebnih zadevah, če pa vidite mrtvega kanarčka, boste izgubili prijatelje.

kaplja

Če sanjate kaplje boste pri neki zadevi neumno ravnali. Utrpeli boste finančno izgubo, katera bo trajala kar nekaj časa.

kavka

Če vidite kavko bo v vaše življenje prišla bolezen, izognili pa se ne boste niti prepirom v družini. Če ujamete kavko boste pametno razmislili o poslovnem predlogu, ter tako zmedli sovražnike. Če ubijete kavko pazite, da pri dediščini ne ostanete praznih rok.

kazen

Če sanjate, da so vas kaznovali vas bodo nadrejeni zadolžili in to vas bo jezilo. Čeprav se boste trudili nalogi izogniti vam ne bo uspelo. Če plačate kazen vas bo doletela bolezen in izguba na finančnem področju. Če se izognete plačilu kazni, lahko zmagate pri nekem tekmovanju.

kazenska sankcija

Če izvršujete kazenske sankcije, vas bodo vaši posli pahnili v finančne težave. Kazenska sankcija splošno je znak težav, predvsem z financami.

kegljanje

Karkoli sanjate v zvezi s kegljanjem se vam slabo piše. Če sanjate da kegljate nespametno zapravljate svojo energijo za nepomembne stvari. Bodite previdni tudi pri izbiri partnerjev in ne nasedajte sladkim besedam.

kelih

Če pijete vodo iz srebrnega keliha se boste pri poslovanju srečali z neugodnimi poslovnimi rezultati v bližnji prihodnosti. Če držite v roki star kelih boste od neznancev prejeli koristno informacijo. Kelih poln vode vas bo pripeljal v prepovedane užitke.

kenguru

Če v sanjah vidite kenguruja, boste prevarali sovražnika, ki vam bo želel spodnesti stolček na delovnem mestu. Tokrat bo zmaga vaša. Če vas kenguru napade, je ogrožen vaš ugled. Če kenguruja ubijete, polen, ki vam jih bodo metali sovražnike pod noge ne boste premagali. Če vidite kengurujevo kožo pomeni da ste pošteni in prijatelji to cenijo, čeprav vam včasih ne pokažejo na pravi način.

kisle kumarice

Če sanjate kisle kumarice vaše delo ne bo dosti vredno oz. ne boste imeli nič od tega. Če kisle kumarice jeste vaša kariera ne bo blesteča. Sanjati kisle kumarice označuje na začetku zveze tudi nevšečnosti v ljubezni, vendar se bo vse izšlo po načrtih. Če kumarice vlagate v kis, boste doživeli razočaranje v poslu, pa tudi v ljubezenskih prepirih boste potegnili kratko.

kitara

Če sanjate da igrate kitaro pomeni da boste sprejeli veliko odločitev na ljubezenskem področju. Tudi življenje v družini bo harmonično in brez večjih stresov.

kladivo

Če sanjate kladivo boste naleteli na ovire, ki pa jih boste z malo sreče uspešno premagali.

klapavice

Če vidite klapavice boste dosegli malo bogastvo, ki vam bo nudilo zadovoljstvo in užitek.

klavir

Sanje klavirja označujejo vesele dogodke. Če slišite klavirsko glasbo boste želi uspeh, prav tako boste zdravi. Če slišite žalostno klavirsko glasbo boste prejeli žalostno novico. Če najdete poškodovan klavir, boste nezadovoljni s svojimi dosežki, prav tako vas bodo razočarali otroci. Če vidite starinski klavir boste prejeli opozorila in nasvete svojcev. Upoštevajte jih, da se ne boste kasneje kesali.

klečanje

Če sanjate klečanje je vaša karma pozitivna. Vaša sreča in moč so neustavljivi. Ste zelo samostojni in prijatelji vam to zavidajo.

klešče

Sanjati klešče pomeni nesrečo. Če sanjate, da so vas uščipnili s kleščami boste obremenjeni s skrbmi.

klet

Če sanjate, da ste zaprti v kleti, vam sanje sporočajo, da se morate osvoboditi vseh okov, ki vas vežejo v vsakdanjem življenju. Če je klet pospravljena, to pomeni, da ste takšno preteklost pustili za seboj. Nasprotno velja za nered v kleti. Če nekoga zaprete v klet, vam sanje sporočajo, da se pazite svojih dejanj, kajti lahko močno škodujejo ljudem okoli vas.

kletka

Če vidite druge v kletki se pazite da vas pri sodnih zadevah ne bodo prenesli okoli. Če vidite polno kletko vas bodo pestile skrbi, prav tako pa boste postali malomarni pri poslovnih zadevah. Če sanjate, da je vaš partner v kletki se pazite prevarantov.

ključ

Če sanjate ključe pričakujte v bližnji prihodnosti nepričakovane spremembe. Če ključe izgubite, boste doživeli neprijetno avanturo. Če najdete ključe, bo v vašem domu vladala harmonija in mir. Če vidite zlomljene ključe se vam obeta ločitev in spoznanje ljubosumne osebe. Če zaklepate vrata s ključem boste spoznali novo simpatijo, v katero boste imeli več zaupanja. Če vržete ključ stran se sodba ne bo končala po vaših željah. Ogrožen je vaš ugled.

ključavnica

Če vohunite skozi ključavnico, bo neka oseba zlorabila vaše zaupanje. Če koga ulovite, da vas gleda čez ključavnico imate hinavske prijatelje. Nekaj, kar jim boste zaupali iz svojega življenja bodo razglasili okoli, čeprav ste jih prosili, naj zadržijo zase. Če ne morete najti ključavnico boste nezavedno prizadeli prijatelja.

klobuk

Če sanjate da ste izgubili klobuk lahko pričakujete negativen poslovni uspeh ter neuspešno opravljene pomembne obveznosti. Če kupite nov klobuk je velika verjetnost da boste zamenjali kraj bivanja. V novem kraju vam bo na dosegu bogastvo. Če vam veter odpihne klobuk iz glave se bodo vaše sodne zadeve obrnile na slabše. Zaupajte v nasvet odvetnika.

knjiga

Če sanjate knjigo ali več knjig, vam sanje sporočajo, da vam nasproti prihaja uspeh. Vse, kar morate storiti, je vztrajati pri vašem početju. Knjige sporočajo tudi, da vas bodo občudovali. Če sanjate, da jih berete in se iz njih učite, vam sanje sporočajo, da boste pravočasno vse postorili.

knjižnica

Če ste v sanjah obiskali knjižnico, vam sanje sporočajo, da se morate načrtov lotiti preudarno in da vam bo uspelo vse, česar se lotite, če boste le dovolj vztrajni.

knjižnica

Če sanjate da ste v knjižnici pomeni da vam trenutna izobrazba ne daje zadovoljstva, zato boste nadaljevali študij v smeri antropologije. Če najdete v knjižnici pribežališče (in je ne obiščete za namen študija) pomeni da boste s svojim ravnanjem prizadeli svoje prijatelje. Kasneje vam bo žal, vendar vam ne bodo oprostili.

kobila

Če vidite veliko kobil na travniku boste želi uspeh v poslu in imeli prijetne prijatelje. Če vidite kobile na netravnatem področju boste sicer imeli veliko dobrih prijateljev, vendar boste živeli v revščini. Sanjati kobile tudi pomeni srečo v zakonu in pridne in lepe otroke.

kobilice

Sanje o kobilicah so slabe, saj pomenijo, da bodo vaši najbližji prijatelji poželi sadove, ki ste jih sami sejali in z ljubeznijo negovali.

koča

Sanjati kočo pomeni tudi na splošno uspeh v življenju. Če pa sanjate da spite v koči, to nakazuje bolezen in nezadovoljstvo. Če vidite kočo sredi zelenega pašnika pomeni, da bo vaše življenje obdano z blaginjo in srečo. Vendar vseeno bodite previdni, kajti sreča vam lahko obrne hrbet.

kočija

Če sanjate da se vozite v kočiji s prijatelji ali partnerjem boste doživeli v kratkem času zelo veliko incidentov. Sicer bodo hitro minili, eden pa vam bo pustil dolgotrajnejše posledice, kar se tiče financ. Če se kočija prevrne bodite previdni, saj se bo užitek in sreča nenadoma spremenila v gorje in nesrečo.

kokoš

Če sanjate kokoši se boste prijetno družili z družinskimi člani. Obeta se vam tudi obisk družinskih članov, na katere ste tako rekoč že pozabili in z njimi prekinili stike. Srečanje vam bo prineslo novo poslovno idejo.

kolo

Če sanjate, da se peljete s kolesom v hrib, pomeni, da se vzpenjate v življenju in da pot ne bo lahka. Če sanjate, da se spuščate, vas sanje opozarjajo, da se lahko zgodi, da ne boste dovolj pozorni na priložnosti okoli vas.

komar

Če vidite komarje v sanjah si boste zaman prizadevali premagati sovražnike, saj se vam bodo zelo upirali in ne boste dosegli zmage. Prav tako bo trpelo bogastvo. Če ubijete komarja boste na koncu uspešno »preskočili« ovire in uživali srečo.

kompot

Če sanjate da jeste kompot vas bo doletela bolezen ter veliko nezadovoljstva v življenju. Če delate kompot se vam kažejo nesreče v družini.

konj

Če jezdite belega konja bo vaše življenje mirno imeli boste prijetne prijatelje ter poštenega partnerja. Če vidite belega konja umazanega bo vaše zaupanje izdal ljubosumen prijatelj ali ženska. Če vidite črnega konja boste uspešni v poslovanju, vendar boste žrtev prevare, ki pa ne bo bistveno vplivala na poslovanje. Če sanjate rjavega konja boste nezadovoljni s svojim življenjem. Če sami jahate na konju v prekrasnem zalivu ob morju, se bo povečalo vaše bogastvo in zadovoljstvo. Če se vozite mimo konjev bo vaše življenje enostavno in udobno. Če vidite pobeglega konja, bo enega izmed vaših prijateljev doletela huda bolezen. Če si ogledujete dobre žrebce boste želi uspeh in vaš življenjski standard ne bo trpel. Če vidite konja ki plava, boste nepričakovano prejeli velik dobiček. Če vidite ranjene konje, boste imeli težave s prijatelji. Če vidite mrtve konje, boste velikokrat v življenju razočarani. Če sanjate, da vas je konj vrgel iz svojega hrbta boste dobili močnega poslovnega tekmeca. Če sanjate da vas je konj brcnil pomeni, da vas bo vaša ljubezen zapustila. S tem se bo poslabšalo tudi vaše zdravstveno stanje. Če ujamete konja boste doživeli velik napredek v poslovanju. Če ga lovite in ga ne ujamete se izogibajte igram na srečo, kajti sreča vam ni naklonjena. Če vidite tekmovanje konj boste uživali v življenju in imeli vsega dovolj. Če imate kmetijo bo letina dobra. Če ubijete konja se pazite sebičnosti prijateljev. Če konju nameščate sedlo boste, pridobili bogastvo, ki vam sicer ne pripada. Če konju obrezujete grivo ali rep boste našli dobrega finančnika, ki bo vaš denar dobro oplemenitil. Če vidite konje ki vlečejo voz boste v ljubezni naleteli na veliko ovir. Premislite ali je partner pravi za vas. Če vidite konja pasti, boste dobili premoženjsko korist, katera pa vam bo prinesla nove sovražnike in ljubosumje. Če vidite prestrašenega konja vas bodo ogoljufali. Finance vas bodo pokopale za kar nekaj časa. Čaka vas sedem let siromaštva.

konjska vprega

Če sanjate konjsko vprego se boste kmalu pripravljali na prijetno potovanje. Na potovanju utegnete spoznati sorodno dušo.

konoplja

Če v sanjah vidite konopljo pomeni da boste uspešni v več podjetjih in uspešno boste krmarili skozi obveznosti. Če gojite konopljo vam grozi neizbežen prepir s prijateljem, katerega boste zaradi tega izgubili za vedno.

konopljina semena

Če v sanjah vidite konopljina semena boste poglobili prijateljstvo z osebo, s katero sta samo bežna prijatelja. Če želite biti uspešni v poslovnih vodah se vam odpira priložnost za odprtje podjetja.

kopalnica

Če sanjate kopalnico, da se nahajate v njej, vam sanje sporočajo da boste kmalu odšli na zabavo za katero si niste obetali povabila. Sanje vam lahko vam sporočajo tudi da se boste zaljubili.

kopanje

Če sanjate da nekaj kopljete, ne bo tako kot bi si želeli. Dogajale se vam bodo afere. Če izkopljete luknjo in v njej ne najdete nobene bleščeče stvari se vam bodo denarne stvari obrnile na bolje. Kopanje v megli ali luknja zapolnjena z meglico nakazuje na nesrečo. Polnjenje luknje ki jo kopljete z vodo pa je znak, da kljub vašim prizadevanjem stvari ne bodo ugodno stekle.

kopje

Če se branite s kopjem bodo osebe začeli brskati po vašem privatnem življenju, kar pa vam ne bo niti najmanj všeč, ker boste morali dokazovati svojo nedolžnost. Če vas prebodejo s kopjem vam bodo sovražniki nakopali težave. Če vidite kako drugi mečejo kopje so ogroženi vaši interesi. Bodite previdni.

koprive

Če hodite med koprivami boste čvrstega zdravja. Če vas koprive opečejo boste nezadovoljni sami s sabo. Če vam podarijo koprive se vam napoveduje zakonska zveza.

koprivnica

Če sanjate, da ima vaš otrok koprivnico po imel dobro zdravje in bo priden in pokoren. Če vidite druge ljudi da imajo koprivnico, vas bo strah zaradi vaših najbližjih, saj jim preti nevarnost.

korakanje

Če sanjate korakanje v taktu glasbe, pomeni da ste ambiciozni. Velika verjetnost je, da boste v življenju postali vojak ali pa javni uslužbenec. Če vidite da koraka nasprotni spol morate biti previdni, da ne boste izgubili ugleda.

kos

Če v sanjah vidite kosa, boste povabljeni na prijeten obisk k prijateljem. V bližnji prihodnosti se boste tudi izselili iz trenutne okolice. Če vidite kosa mrtvega, boste izgubili svojo ljubezen.

kosmate roke

Če sanjate, da so vaše roke kosmate, boste spletkarili proti nedolžnim ljudem. Spregledali vas bodo in spletka vam ne bo uspela.

kosmulja

Če nabirate kosmuljo je to znak se bodo vaše težave nehale in na vidiku je sreča. Čaka vas napredovanje v službi. Če jeste zelene kosmulje vam bo iz rok spolzela življenjska priložnost. Če si kosmulje ogledujete boste pobegnili od nekega dela, vendar vas bo le to počakalo. Če mlada ženska sanja da jé kosmulje, bodo njena pričakovanja prevelika in bo razočarana.

košara

Če se vidite v sanjah, kako nosite košaro, sanje simbolizirajo vašo odgovornost v življenju. Večja kot je košara, večje so vaše odgovornosti.

kotel

Če vidite kotel in v njem vročo vodo, se vam obeta konec borb, ki ste jih do sedaj bili v življenju. Obeta se vam lepa sprememba. Če vidite uničen kotel, bo pot do uspeha dolga in težka, kljub temu, pa ne boste zadovoljni, saj uspeh ne bo tak, kot ste pričakovali.

koza

Če vidite koze okoli kmetije bo lepa sezona in imeli boste lep donos pridelkov. Če jih vidite sredi travnika bodite previdni pri poslovanju in si naredite zalogo denarja. Če vas koza brcne pazite da vaša konkurenca ne dobi v roke vaš poslovni načrt ali druge skrivnosti. Če jahate kozo boste prišli na slab glas. Vaš ugled bo visel na nitki. Če sanjate da pijete kozje mleko se boste sicer poročili zaradi denarja, vendar poroke ne boste obžalovali.

kozarci

Če sanjate prazne kozarce vaša čaka revščina in stiska. Če vidite polne kozarce boste uspešni v vsakem delu, ki se ga boste lotili. Če kupite kozarce bo pot do uspeha dolga in negotova. Če vidite razbite kozarce je na vidiku bolezen in veliko razočaranje.

koža

Če sanjate kožo živali vas čaka dobiček. Če ste brezposelni je na vidiku tudi nova zaposlitev, katera vam bo pisana na kožo.

kralj

Če sanjate kralja ste ambiciozni. Če ste kralja okronali boste postali povzpetniški do svojih prijateljev in sodelavcev.

kratkovidnost

Če sanjate da ste kratkovidni vas bodo obiskale nezaželene osebe, pa tudi s težavo boste prišli do uspeha.

kresnička

Če vidite kresničko, se boste morali soočiti z nadrejenimi zaradi svojega dela. Zaradi preobilice dela, ki vam ga bodo naložili lahko »pregorite«. Če jih vidite več skupaj, je to opozorilo, da lahko ostanete brez delovnega mesta, saj vas zna izpodriniti bolj aktiven sodelavec.

krik

Kriki stiske v sanjah nakazujejo na hude težave, vendar se boste iz njih izvlekli. Krik presenečenja, obetajo pomoč iz nepričakovanega vira. Slišati krike divjih zveri pomeni možnost naravnih nesreč. Krik za pomoč od sorodnikov ali prijateljev pa je opozorilo na njihovo stisko ali bolezen.

krilo

Sanje sedenja v ženskem krilu označujejo, da ste deležni varnosti in udobja. Če sanjate, da vi nosite krilo, in da drugi sedijo pri vas v naročju boste izpostavljeni kritikam. Če vidite kačo kako počiva na ženskem krilu vam grozi ponižanje s strani sovražnikov, če pa vidite mačko počivati, boste uspešno zapeljali sovražnike, ter jim onemogočili dostop do vaše zasebnosti.

kristal

Če sanjate kristal boste napredovali na delovnem mestu. Če je zlomljen ali umazan, ste na dobri poti, da povzročite kaznivo dejanje. Bodite previdni.

krokodil

Sanje vas opozarjajo, da bodite previdni. Če ste krokodila ubili, potem ste nasprotnike premagali že vnaprej.

krompir

Če sanjate krompir se boste pogosto znašli v središču incidentov. Če sanjate, da krompir okopavate, vas bo obiskal uspeh. Če ga jeste, boste napredovali na poslovnem in duhovnem področju. Če ga kuhate, boste našli sanjsko zaposlitev. Če ga sadite, se vam bodo uresničile skoraj vse želje, če ga vidite gniti pa je vaša prihodnost temna.

krožnik

Če sanjate krožnike boste dobro vodili gospodinjstvo in imeli dobrega partnerja. Če ste poročeni, boste kljub krizi rešili zakon.

krsta

Če sanjate krste bo vaše življenje polno žalosti in nesreč. Če krsto spuščajo v grob boste kmalu objokovali osebo, ki jo ljubite.

krt

Če sanjate krta vam bodo sovražniki grenili življenje. Metali vam bodo polena pod noge, ter vam onemogočili napredovanje.

krtača za lase

Če sanjate, da si krtačite lase, se pazite ljudi, ki se izdajajo za vaše prijatelje, kajti takoj, ko jim boste obrnili hrbet, se bodo pokazali v pravi luči - kot neiskreni in nepošteni.

kruh

Sanje kruha napovedujejo da ste skromni. Ste veselega duha, saj sreča, ljubezen in bogastvo kar čakajo na vas na vsakem koraku. Če prelomite kruh to prinaša nezadovoljstvo v ljubezni. Če vidite veliko kruha boste deležni neverjetnega uspeha.

krzno

Če sanjate da nosite lepo in dragoceno oblačilo iz krzna, označuje da ste zelo vzvišeni, ter da bo vaše bogastvo kmalu zamenjala beda. Če vidite obleko iz krzna, pomeni, da boste povezani z bogatimi ljudmi, ki se ukvarjajo s književnostjo in umetnostjo. Za ljubimca/ko ki vidi, da se je njegova boljša polovica oblekla v krzno pomeni njeno/njegovo zvestobo.

kuga

Če sanjate, da razsaja kuga boste imeli izgubo na poslovnem področju. Prav tako se pazite ljubimca, ki vam ne bo prinesel nič dobrega. Če ste sami zboleli za kugo, se boste izkopali iz finančnih težav.

kuhinja

Če sanjate kuhinjo se boste prisiljeni srečati z nepričakovanimi stvarmi, ki bodo uničile vašega duha. Če sanjate vašo kuhinjo da je urejena, bo vaša usoda zanimiva.

kupola

Sanjati, da ste v zgradbi z kupolo pomeni ugodno spremembo v vašem življenju. Gledati kupolo pomeni vaše uresničljive velike ambicije.

kuščar

Če sanjate kuščarje vas bodo napadli sovražniki, ko boste to najmanj pričakovali. Če ubijete kuščarja boste ponovno pridobili svoj ugled in bogastvo. Če vam kuščar pobegne boste doživeli nesrečo, vaše življenje pa bo polno žalosti.